Zaanse Energie Koöperatie


Link naar site Zaanse Energie
Windkracht van het KNMI

Actuele wind (KNMI)

Energie opgewekt door de ZEK (in kWh)

White Ranch:153.735
Het Windpaard:3.410.798
Zonneveldt:181.968
Totaal:3.746.501

Agenda


Interessante filmpjes

Hier vind je links naar interessante filmpjes op het gebied van energie. Handige tips, interessante zaken en humor. Veel plezier !

Tegenlicht,
Programma over duurzame initiatieven

Deze aflevering van 8 oktober 2012 heet: Power to the people. Het programma gaat over de huidige trend dat van onderop allerlei initiatieven worden ontplooid.
De coöperatieve gedachte komt uitgebreid aan bod met energiecoöperaties en andere voorbeelden, zoals een broodfonds voor schrijvers.
Zeer de moeite waard.
Hier is de link.

 

Wubbo Ockels: wij spelen poker met atmosfeer

Nederland is in de EU het land dat het meest afhankelijk is van fossiele brandstoffen. De olie- en gasbranche, banken en energiebedrijven remmen daarom de overgang naar duurzame energie. Dat zei ex-ruimtevaarder Wubbo Ockels in Haarlem tijdens The Solar Future, een conferentie georganiseerd door SolarPlaza (filmpje).
Volgens Ockels spelen we poker met onze atmosfeer. Als ex-astronaut heeft hij met eigen ogen gezien hoe kwetsbaar onze atmosfeer is.

 


De Groene Grieten is een initiatief in samenwerking met Greenpeace.
Steeds meer mensen stappen over op groene energie. Er zijn zelfs mensen die gezamenlijk een windmolen aanschaffen ! Toch is niet iedereen even enthousiast over windturbines; ze zouden verantwoordelijk zijn voor lichamelijke en psychische klachten. Valt dit niet allemaal een beetje mee? We gingen op onderzoek uit.


Solar Tower in Spanje (met spiegels zonlicht concentreren naar turbine).


Onderwater-turbine


Wind voor iedereen van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE)


Erna en Thecla op Zaanradio